Scoala 5 se vrea prima campioană a României la fotbal feminin

echipa de fotbal feminin a Scolii Nr. 5 din Piatra Neamt începe mîine turneul final al Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar • întrecerea are loc la Piatra Neamt si se va încheia duminică • presedinti vor fi generalul Vîrlan si primarul Stefan • „Voi renunta la moravurile de bibliotecă si voi merge pentru prima dată pe stadion“, a spus sefa ISJ Neamt n

Echipa de fotbal feminin a Scolii Generale Nr. 5 din Piatra Neamt va lua mîine startul turneului final a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar, la nivel de gimnaziu. Competitia va fi găzduită de Piatra Neamt, pe terenul cu gazon sintetic de la stadion, iar marea dorintă a fetelor antrenate de Iany Almăsanu si Dan Grădinaru este să devină campioane nationale. Performanta ar fi de notat în analele sportului nemtean si a institutiei respective, pentru că turneul de fotbal feminin din cadrul ONSS este primul din istorie. „Ne-am pregătit, am făcut antrenamente, am căutat informatii despre adversare si consider că stim care sînt sansele de reusită. Sîntem încrezători si asteptăm cu interes competitia. Fetele sînt si ele nerăbdătoare să reintre pe teren pentru jocuri oficiale si vor să ia titlul national“, a declarat Iany Almăsanu. În afara echipei nemtene mai sînt calificate Sc.127 Bucuresti, Sc. Smeieni (Buzău), Sc. 8 Resita, Sc. Ion Agîrbiceanu (Cluj), Sc. Decebal (Dolj), Sc. Bîrsău (Satu Mare) si Sc. Crîngu (Teleorman). Cele 8 formatii vor fi împărtite în două grupe, urmînd ca în serii să se joace după sistemul „fiecare cu fiecare“. Cîstigătoarele grupelor se vor califica direct în finala mare, iar ocupantele locurilor 2 vor disputa finala mică. Astă-seară, la ora 19, va fi sedinta tehnică a competitiei, moment în care se va efectua si tragerea la sorti a grupelor. În fiecare serie se va juca simultan, pe două terenuri amenajate pe gazonul sintetic de la Stadionul Ceahlăul. Astfel, mîine de la ora 10 vor fi meciurile Grupei A, iar de la 10:45 jocurile Grupei B. Etapa a doua din „A“ va fi tot mîine, de la ora 15, pentru ca jocurile din „B“ să înceapă de la ora 15:45. Sîmbătă dimineată sînt meciurile etapei a III-a a fazei grupelor, urmînd a se respecta orele de start din prima etapă si ordinea pe serii. Finala mică va fi duminică, 29 aprilie, de la ora 10, iar de la 11 se va juca finala mare. Federatia Română de Fotbal a asigurat tricourile campioanelor, dar si cîte 5 mingi pentru fiecare echipă participantă. De asemenea, ocupantele podiumului vor primi cupe si diplome. Cu cîte o diplomă si o minge vor fi răsplătite viitoarele cîstigătoare ale premiilor individuale: portărită, golgheteră si cea mai tehnică jucătoare.

Presedinti „cu piatra-n gură“

Întrucît consideră o treabă serioasă această competitie, Inspectoratul Scolar s-a gîndit să nominalizeze presedinti ai comisiilor de organizare a campionatului. „În orasul lui Pinalti, am considerat că e potrivit să-l nominalizăm pe el ca presedinte onorific al comisiei de organizare. M-am simtit onorată cînd am văzut că eu am fost numită presedintă a acestei comisii si am acceptat cu plăcere, desi, recunosc, nu sînt devotată miscării sportive. As spune că mai degrabă sînt o persoană cu moravuri de bibliotecă, dar iată, am ocazia de a lasă cărtile si de a ajunge pentru prima dată în viata mea pe un stadion. Voi trăi o experientă nouă, lucru care i se va întîmpla si primarului Stefan, pentru că nici el n-a mai fost implicat în organizarea unei competitii care se desfăsoară între fotbaliste si nu între fotbalisti“, a declarat profesor Luminita Vîrlan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Neamt.

Sursa: http://www.monitorulneamt.ro

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Scoala 5 se vrea prima campioană a României la fotbal feminin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s