A renăscut fotbalul feminin braşovean

După mai bine de un deceniu, Braşovul are din nou o echipă de fotbal feminin în prima ligă. Braşov impropriu spus, formaţia Blue Angel este mai exact din Cristian. Ea s-a născut din iniţiativa a doi iubitori ai fotbalului, Pufulete Laurenţiu Soare şi Claudiu Cernat. Susţinuţi puternic de oficialităţile din Cristian ei au reuşit să încropească o echipă într-un timp relativ scurt. În turul acestui sezon debutanta din Cristian a cochetat în multe rânduri cu podiumul seriei est, pentru ca la final să termine pe locul 6, la o diferenţă infimă, recuperabilă de play-off-ul care duce la promovare ân grupul de elită. Pentru realizarea acestui obiectiv, conducerea clubului se preocupă pentru completarea lotului cu jucătoare experimentate, de valoare. Se află în curs de tratative cu jucătoare componente ale lotului naţional care se află la echipe din afara ţării. Directorul sportiv al clubului din Cristian, Claudiu Cernat ne-a declarat: ”Am început cu formarea unei echipe cu care să pătrundem în prima ligă,pentru că pe aceste meleaguri fotbalul feminin are tradiţie. Nu uităm faptul că Braşovul a avut multiple titluri de campioană naţională cu echipa ICIM, ulterior Fartec. În turul campionatului am avut meciuri bune, pentru o echipă debutantă, tânără. În ultimul meci am pierdut la mare luptă (n.n.cu 0-1) în faţa liderei seriei. FCM Tg.Mureş, considerată a fi una din pretendentele la titlu. Pentru retur ne gândim să ne completăm lotul cu o serie de jucătoare experimentate pentru a ne clasa pe locul secund care duce în play-off. Pentru aceasta vom relua pregătirile pe 15 ianuarie viitor, cu un cantonament la Balvanyos, cu lotul cu care am încheiat campionatul plus eventualele transferuri. Vom efectua mai multe meciuri amicale, primul fiind deja perfectat cu echipa din Iaşi pe 4 februarie”. Lotul folosit în tur a fost următorul: Abălaşei, Neagu, Popescu, Despa, Langa, Cimpoieşu, Roşcaş, Nistor, Iacoviţă, Mihalache, Davidescu, Vornicu, Stan, Crainiciuc, Obreja, Smarandache. Antrenori-instructori: Ştefan Geană, Emil Staicu.

„Sunt unele fete
sărmane care încearcă să răzbească în viaţă”
La rândul său, Pufulete Soare Laurenţiu, preşedintele grupării, ne-a declarat: „Consider meritorie comportarea fetelor ţinând cont că noi am încropit această echipă într-un interval de timp relativ scurt. Cu ele, sperăm să ajungem până la final măcar pe locul secund, cel care duce în play-off. Sunt dintre ele fete obişnuite cu greul şi care înţeleg că sportul este o opţiune prin care poţi răzbate în viaţă. Sunt trei fete care au copilărit la orfelinatele din Constanţa sau Sibiu şi care văd în fotbal portiţa spre o viaţă decentă. Dealtfel, aici merită amintită Denisa Vornicu cu excelente rezultate la karate.”

Nu se îmbogăţesc, dar nici nu mor de foame
Despre latura financiară, „Pufu”, cum îi spun prietenii, nu prea a vrut să vorbească. „Dacă nu ar fi Consiliul Local de la noi, ne-ar fi practic imposibil să subzistăm. Liviu Neculicioiu, consilier local şi director al Case de Cultură, ânţelege cel mai bine simbioza dintre sport şi cultură şi ne susţine alături de colegii săi. Federaţia ne asigură parţial costurile deplasărilor, în rest ne descurcăm şi noi cum putem. Fetele pot câştiga undeva spre două sute de euro lunar din prime la care se adaugă alte două- trei sute din contract. Nu se îmbogăţesc, dar ţinând cont de vremuri, eu zic că e bine. La cluburile bogate, gen Tg. Mureş, se câştigă şi o mie pe lună numai din contracte”.

E nevoie de antrenor cu licenţă
Conform ultimelor reglementări FRF, echipele de fete, la fel ca la ligile superioare la băieţi, nu mai pot activa instructori. De aceea şi conducerea Blue Angels Cristian caută antrenor licenţiaţi. Privirile lor se opresc către Cosmin Bodea sau Dorel Purdea, doi candidaţi ce corespund profilului dorit de aceasta.

Sursa: http://www.bzb.ro

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la A renăscut fotbalul feminin braşovean

 1. denis zice:

  Minciuni,minciuni si iar minciuni.Ma opresc la cea mai gogonata,cea cu veniturile pe care le castigam.Nici vorba de asemenea sume si in euro.Nimeni nu a vazut sau primit nici macar 50 de euro pe luna.Sumele prezentate se pot regasi poate doar in actele pe care conducerea le deconteaza pe la Primarie,federatie sau la sponsori,nicidecum in buzunarele noastre,eventual in ale conducerii.Iar povestea ca la Mures se castiga in jur de 1000 euro/luna/jucatore din contracte este o alta minciuna gogonata.Nici la baieti nu se castiga atatia bani.Nu mai mintiti,ca ne iau oamenii cu pietre daca le spuneti ca noi castigam 400-500 euro pe luna cand ei mor de foame.

 2. eu:D zice:

  Foarte multe minciuni..Cum pot sa spuna ca nu au nici un castig:))..Cat despre conditii lasa de dorit.

 3. bau bau zice:

  halal de echipa la brasov..numai minciuni spun

 4. Alexandra zice:

  de aia nu functioneaza nimic in Romania fiindca toti mint si toti fura pe spatele saracului !!!, ne facem de ras peste tot , numai javre mincinoase , daca puteti mergeti in alta parte fete unde sunteti valorate ………………………..

 5. ,,,,,, zice:

  Niste mincionosi,hoti,puscariasi….niste cacati de oameni care castiga painea pe spatele unor fete..halal oameni,halal comportament din partea unora…..M*** „brasovenilor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s