CS Motorul Oradea sau apusul unei campioane de fotbal feminin

Chiar dacă nu sunt plătite pentru jocul lor, fotbalistele de la Motorul evoluează din plăcereSingura echipă de fotbal feminin din oraş, de trei ori campioană naţională, riscă să nu se prezinte la startul noii ediţii a Ligii I. La echipa CS Motorul Oradea  fotbalul se joacă din plăcere, fără bani. De multă vreme, clubul funcţionează în regim de avarie, cu 5.000 de lei pe lună, cu toate că a dat an de an jucătoare pentru echipa naţională a României.

S-a înfiinţat în anul 1994. În primii doi ani de existenţă a câştigat două campionate naţionale. În 1997 dispărea din peisajul fotbalului feminin, dar un an mai târziu renăştea. A dat mereu jucătoare la lotul naţional. În prezent, trebuie să se descurce cu doar 5.000 de lei pe lună, iar jucătoarele evoluează din plăcere. Ultimul cantonament în care a fost echipa în anul 2007 iar un altul s-ar putea să nu mai vină niciodată. Singurul obiectiv pentru noul sezon fotbalistic este acela de a reuşi să se înscrie în competiţie. Motorul Oradea, fosta campioană a României supravieţuieşte astăzi din încăpăţânarea preşedintelui clubului.

Apuse vremuri de demult

În anul 1984 de înfiinţa AS Motorul Oradea, o chipă de fotbal băieţi a fostului IJTL, OTL de astăzi. După 10 ani a apărut şi echipa de fete. La început, formaţia era văzută ca un punct de interes pentru fotbalistele din ţară. „Nicio jucătoare nu era din Bihor. Au fost atrase cele mai bune fotbaliste din ţară. Pe atunci erau bani”, îşia minteşte Pap Attila, preşedintele şi antrenorul echipei. Performanţa a venit imediat. Motorul a cucerit doua titluri de campionaă a României şi unul de vicecampioană în numai trei ani de zile. A urmat o poziţie a doua ocupată în campionatul din anul 1997. Acela a fost începutul sfârşitului pentru clubul orădean.

Sursa: adevarul.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Motorul Oradea și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s