Fetele lui Hagianu – primul test, prima victorie in pregatiri

CS Blue Angel Cristian (Brasov) – CS Brazi 0-1 (0-0)

Singura echipa de fotbal feminin din Prahova, CS Brazi, si-a inceput seria jocurilor de verificare in fieful unei nou-venite pe scena sportului rege, este vorba despre o grupare, tot rurala, provenind din judetul vecin la nord – Blue Angel Cristian. Amicalul s-a desfasurat pe terenul divizonarei masculine locale de esalon patru, Inter Cristian (n.n. - fosta adversara a Petrolului Teleajen la barajul de promovare in ‘’C’’, de acum doi ani). Calitatea jocului a fost una cu mult peste media obisnuita chiar a disputelor oficiale de fete.
Finalmente s-a impus, fie si la limita, echipa mai experimentata si omogena, cea pregatita de campineanul Mircea Hagianu, eurogolul victoriei prahovencelor avand-o ca autoare pe Mihaela Burtica: sut senzational, de la circa 35 metri mult lateral stanga, sub transversala buturilor amfitrioanelor. Creditam, totusi, ca jucatoare a meciului pe Mihaela ‘’Miky’’ Bacescu (fundas stanga cu veleitati ofensive), cu o prestatie aproape impecabila. De asemenea, trebuie sa precizam si revenirea la matca a atacantului Nina Anca, sportiva care a facut o prima repriza foarte buna, iar portarita Ionela Dinca a fost un ‘’inger pazitor’’ al buturilor sale. Iata si ce fete a folosit Hagianu in amicalul din localitatea ardeleana, situata intre Brasov si Rasnov: Ionela Dinca – Madalina Craciun, Denisa Comanoiu, Diana Florea, Mihaela Bacescu – Romina Soare (‘80 Corina Tatu), Maria Bardea, Mihaela Bacescu, Andra Raducanu (‘60 Andreea Popescu) – Mihaela Radu, Nina Anca. Jucatoarele Denisa Comanoiu si Nina Anca (foto 1), ambele de la CSS Targoviste, sunt in curs de legitimare la CS Brazi.

CS Brazi, in Seria Est a Ligii I

Unicul esalon national de fotbal feminin va fi structurat pentru editia 2011-2012 pe doua serii geografice, Est si Vest, fata de una singura existenta in sezonul precedent, recurgandu-se la aceasta varianta datorita numarului mare de echipe noi care s-au inscris in competitie – 8. Iata si componenta (neoficiala) a acestora, posibile permutari de locuri putand sa se produca la Adunarea Generala de saptamana viitoare, cand se vor stabili atat tintarul, cat si sistemul de desfasurare al campionatului (cel mai probabil, unul cu play-off).
EST (11 echipe): CS Brazi, FCM Tg. Mures, Metalul Vlahita, CSS Targoviste, SN Constanta, AliceTTunes Pitesti, Fair Play Bucuresti, Vointa 2010 Buzau, Navoby Iasi, Blue Angel Cristian si Ceahlaul Piatra Neamt.
VEST (10 echipe): CFF Olimpia Cluj, CFF Clujana Cluj, Motorul Oradea, Real Craiova, Sporting Craiova, Independenta Baia Mare, CS Reghin, CS Arad, CS Timisoara si CS Resita.

Mihaela Burtica, la borna 35 a vietii

Indiscutabil, cea mai valoroasa jucatoare activa de fotbal din Prahova este mijlocasul formatiei CS Brazi, Mihaela Adriana Burtica (foto 2), sportiva care astazi implineste 35 de ani. In prezent, are o dubla calitate la formatia prahoveana, aceea de capitan de echipa si antrenor secund (mana dreapta a reputatului tehnician Mircea Hagianu). Dupa aproape doua decenii neintrerupte, petrecute in iarba, are un palmares impresionant, atat in tara, cat si dincolo de granite, evoluand in campionate precum cel din Romania, Moldova, Germania si Italia: 108 selectii la nationala de senioare a Romaniei si 4 goluri marcate (a treia jucatoare a tarii intr-un clasament gen all-time, dupa Dana Pufulete – prahoveanca la origine, si Mirela Laszlo); – peste 300 de meciuri oficiale in campionate de prim-esalon din 4 tari europene; – campioana cu Conpet Vointa Ploiesti (2), Regal Bucuresti (2) si Codru Chisinau (1); – Cupa Romaniei castigata cu Ripensia 2000 Timisoara;
A jucat la echipe precum: Vointa Conpet Ploiesti, Regal Bucuresti, Smart Bucuresti, Codru Chisinau (Republica Moldova), Pandurii Tg. Jiu, Karlsruhe (Germania), CSS Targoviste, Ripensia 2000 Timisoara, Atletic Montaquila (Italia), CS Brazi (din 2010).
A lucrat la nationala cu antrenori precum: Nelu Nunweiller (fostul mare fundas al lui Dinamo din anii ‘60-’70), Gigi Staicu, Maria Delicoiu sau Mircea Hagianu.
La multi ani, Mela !

Acest articol a fost publicat în Blue Angel Cristian, CS Brazi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s