Nea Marin şi generaţia lui de aur! Are în lot o ghaneză şi o olandeză

xxx image

Dacă pe plan mondial fotbalul feminin se dezvoltă ameţitor de repede, în România acest segment rămâne la stadiul de amatori de mai bine de 20 de ani. CANCAN vă prezintă povestea echipei Smart Bucureşti, care nu vrea nici în ruptul capului să capituleze. Sufletul grupului este profesorul Marinescu Gheorghe, antrenorul care a ţinut în viaţă una dintre puţinele echipe de fotbal feminin din România. Nea Marin, aşa cum este cunoscut între prieteni, a pus bazele formaţiei în urmă cu aproximativ 20 de ani, evoluând pe terenul IMGB, sub aripa protectoare a fostei fabrici. Însă, odată ce aceasta a falimentat şi a fost apoi cumpărată, lucrurile au devenit infinit mai grele pentru tehnician. Dar cu microbul din sânge şi dorinţa de a nu renunţa la un proiect căruia i-a dat aproape jumătate din viaţă, profesorul Marinescu a reuşit să aducă oameni interesaţi să îşi alăture numele de formaţia sa.

xx image 4

„Cred că echipa noastră poate intra lejer în istorie. În ultimii opt ani am avut nu mai puţin de opt denumiri. A depins de persoana care a fost alături de noi şi, cum nimeni nu a fost interesat să ne ajute mai mult de un an, aşa s-a ajuns aici. Suntem uitaţi pe aici, prin Bucureşti. Vorba aia, suntem buni, dar nu ne vede nimeni. E păcat, pentru că momentan am trei jucătoare care sunt la loturile de juniori. Din campionatul următor o să jucăm sub denumirea de Sporting Craiova şi vom disputa partidele de acasă în Craiova”, a punctat tehnicianul premiat până şi de şeful UEFA, Michele Platini. Echipa lui nea Marin este una cu adevărat pitorească. Nu numai că are în componenţă câteva internaţionale, dar tehnicianul a adus sub comanda sa şi două straniere. Aşa se face că mijlocul este asigurat de către Linda, o tânără cu tatăl ghanez şi mama româncă, iar în avanposturi o găsim pe olandeza Claire.

Pinalty s-a dat şi cu femeile

Dacă în SUA întâlnim aproximtiv 23 de milioane de jucătoare legitimate, România aduna până luna trecută doar 200, împărţite la 10 echipe. Însă campionatul mondial din Germania pare să fi atras câţiva investitori, care au înregistrat la federaţie alte 10 echipe. De departe, cel mai spectaculos debut în fotbalul feminin va fi reprezentat de către Gheorghe Ştefan, care a pus în această vară bazele unei formaţii sub Pietricica. Acesta va deveni astfel primul patron din România care va avea atât echipă masculină, cât şi echipă feminină. Altfel, Liga I va fi împărţită în două serii, Est şi Vest, ediţia din acest an anunţându-se cea mai puternică din ultimul timp.

Sursa: cancan.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s