CS Real, înfrângere blândă cu Olimpia Cluj

CS Real Craiova    0
Olimpia Cluj Napoca    2
A marcat:
Cosmina Duşa (‘55, ‘67).
Stadion „Termo“, spectatori: 50.
CS Real: Bertea – Moacă, Tomescu, Ristache, Stanciu, Pozmac – Bâscoveanu, Cojocaru, Vâlciu, Dunavăţu – A. Peşu. Au mai intrat: Neacşu, Stancovici, Dragomir. Antrenor: Sorin Pătraşcu.
Olimpia: Goandă – Giurgiu, Ficzay, Corduneanu, Gurz – Cosma, Vătavu, Borţan, Sârghe – Duşa, Lunca. Antrenor: Mirel Albon.
Au arbitrat: C. Popa (Piteşti) – E. Muşetoiu (Câmpulung), R. Bârdeş (Piteşti).

Fotbalistele de la CS Real Craiova au încasat doar două goluri de la Olimpia Cluj, echipă nou-înfiinţată, pe scheletul multiplei campioane Clujana Cluj. În partidele anterioare, formaţia ardeleană, antrenată de Mirel Albon, se impusese la scoruri de maidan.

Fotbalistele de la CS Real Craiova au fost învinse, ieri, de Olimpia Cluj, scor 2-0, într-o partidă din cadrul etapei a zecea din Liga I, găzduită de stadionul „Termo“, aflat la ieşire din Craiova, spre Filiaşi.
Jocul a pus faţă în faţă ocupanta locului trei, CS Real Craiova (9 meciuri, 19 p, golaveraj 29-7), şi Olimpia, echipă neînvinsă, aflată pe poziţia secundă (8 meciuri, 24p, golaveraj 107-2).
Antrenorii celor două combatante au privit partida din tribună. Sorin Pătraşcu era suspendat, iar Mirel Albon s-a comportat ca un simplu spectator, fără să le dea indicaţii elevelor sale, de acest lucru ocupându-se antrenorul secund, aflat pe bancă.

Cosmina Duşa, 52 de goluri în zece meciuri

Craiovencele s-au ţinut bine până la pauză, iar formaţia  ardeleană a marcat cele două goluri în repriza secundă, prin Cosmina Duşa, atacanta clujencelor ajungând la impresionantul număr de 52 de goluri reuşite în primele zece runde ale acestui sezon.
La final, Albon, care este şi antrenorul secund al echipei naţionale de senioare a României a menţionat că starea proastă a terenului le-a împiedicat pe jucătoarele sale să înscrie mai multe goluri. „Pregătirea fizică şi-a spus cuvântul. Nu a fost un meci spectaculos, dar şi calitatea proastă a terenului a contat. Dacă era un teren mai bun, puteam vedea calităţile tehnico-tactice ale celor două echipe, pentru că sunt multe jucătoare talentate pe care noi, la loturile naţionale, contăm în viitor. Este o rivalitate mai veche între jucătoarele din Craiova şi Cluj-Napoca, indiferent că au evoluat sub denumirea Sporting, Real, Clujana sau Olimpia. S-a jucat în spirit de fair-play şi s-a acordat doar un cartonaş galben pentru nerespectarea distanţei la o lovitură liberă, în rest, faulturi de joc inerente. Este un lucru bun, deoarece fetele sunt colege la loturile naţionale. La Craiova sunt multe jucătoare talentate, dar în acest meci au fost momente în care nu au arătat ca o echipă. Au jucat individual. Cred că dacă mai apar câteva tinere în lot, poate fi o formaţie cu un viitor frumos în fotbalul feminin românesc“.

Pătraşcu: Portăriţa Bertea a fost obosită

La rândul său, antrenorul craiovean Sorin Pătraşcu a declarat: „Ne aştepta un joc foarte greu, în faţa unei echipe experimentate, care a marcat peste zece goluri pe meci şi a primit doar două, şi ne-am dorit să facem o partidă bună.
În prima repriză am închis bine jocul pe un sistem 5-4-1 şi am încercat firave contraatacuri din care, zic eu, era posibil să ne creăm ocazii şi să înscriem. În repriza secundă era normal să prindem puţin curaj, să ieşim la joc, dar valoarea şi experienţa echipei clujene s-au făcut simţite. Mai avem de lucrat la fazele fixe, de finalizare, iar în sistemul defensiv am greşit două goluri pe greşeli individuale. Flori Bertea este una dintre cele mai bune portăriţe din ţară. Ea este o fată care pune mult suflet, dar astăzi a greşit, în contextul în care este angajată la o firmă de pază şi protecţie şi a ieşit de dimineaţă din tură. A venit obosită şi s-a văzut asta în prestaţia ei. Nu îi reproşez nimic, pentru că ne-a scos de multe ori din situaţii dificile, şi de aceea spun că înfrângerea este a întregului colectiv. Mai sunt două jocuri pe care trebuie să le câştigăm pentru a ne îndeplini obiectivul – clasarea pe locul trei la finalul campionatului“.
Tot ieri, cealaltă echipă craioveană, Sporting, a jucat în deplasare contra campioanei FCM Târgu Mureş, fiind învinsă cu scorul de 9-1(5-1).

Albon vrea academie de fotbal feminin
Mirel Albon a menţionat că Olimpia nu are ca obiectiv cucerirea titlului naţional, chiar în primul an de la înfiinţare: „Favorită la câştigarea campionatului este echipa din Târgu Mureş. Titlul nu este pentru noi un obiectiv prioritar, deoarece ne dorim să organizăm un club profesionist, să creăm mai multe grupe de junioare şi să facem prima academie de fotbal feminin din România. Prefer să pierdem titlul şi să realizăm un club profesionist decât să ieşim campioni şi anul viitor să fim fără buget, jucătoare şi condiţii materiale“.

Sursa: gds.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în CFF Olimpia Cluj, CS Real Craiova și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s