Debut cu Motorul în ralanti pentru campioanele de la FCM

Campionatului naţional de fotbal feminin a debutat cu un semieşec pentru campioana şi deţinătoarea Cupei României, FC Municipal Târgu-Mureş. În partida inaugurală, disputată duminică pe teren propriu, FC Municipal a remizat, scor 1-1, cu formaţia Motorul Oradea.

0-1 din minutul 1

Lipsită de aportul a trei dintre jucătoarele de bază (Lazăr, accidentată, Gheorghiulescu şi Sipos din motive personale), echipa antrenorului Seches Carol a primit un gol din greşeală de portar după doar un minut de joc. Cu un portar care deşi promite, aceasta a ieşit neinspirat la o minge aruncată spre poartă şi mingea a depăşit-o, poposind în plasă. Deşi au dominat jocul, mureşencele au fost lipsite de şansă. Şutul lui Herczeg din minutul 5 întâlneşte stâplul porţii, după care portarul oaspetelor se remarcă la mingile trimise spre poartă de Bianca Sandu, Sinka Zsuzsanna şi aceeaşi Herczeg Andreea. Egalarea vine totuşi spre finalul primei reprize din lovitură de pedeapsă. În minutul 41, Bianca Sandu pătrunde în careu pe partea stângă şi este agăţată clar de defensiva orădeană. Tot ea transformă şi la cabine se intră cu un surprinzător rezultat de egalitate.

N-a mai avut loc obişnuitul galop de sănătate

Deşi cu arbitrajul de partea lor, ratările, indecizia şi în ultimă instanţă bara s-au opus unei victorii care nu părea să fie o problemă. Adversarele s-au dovedit un adversar decis să-şi vândă scump pielea în faţa campioanei. Cu toate că jocul a curs în repriza secundă aproape într-un singur sens, pasele mureşencelor au fost deseori anticipate de o apărare sigură. De cealaltă parte, câteva dintre jucătoarele cu experienţă au evoluat mult sub nivelul aşteptărilor, şi-au tratat adversarele la fel ca şi în partidele în care acestea puteau fi considerate mai degrabă jaloane. Puţinele ocazii create la poarta orădencelor s-au încheiat cu şuturi alături sau blocate de un portar aflat în zi bună. În cele şapte minute de prelungiri dictate din cauza numeroaselor accidentări, mureşencele obţin o nouă lovitură de la 11 metri, trimisă alături de Sandu. În ”prelungirile prelungirilor” (au trecut suplimentar aproape două minute), pentru ca imaginea să fie completă, în ultima fază a meciului, Stroia trimite la încheietura barelor de la marginea careului.

Seches Carol a folosit următoarea formulă: Părăluţă, Sinka M., Mathe, Goder, Gorea (’72 Stroia), Herczeg, Albert, Bărbos (’55 Miklos), Sandu, Sinka Zs.(’75 Roca), Sarosi (’ 43 Raţu).

”Este greu să obţii victoria atunci când doar patru, cinci jucătoare îşi doresc cu adevărat acest lucru. Am avut totul de partea noastră, dar nu am putut câştiga. După cum am evoluat, rezultatul este unul corect, Oradea a luptat exemplar şi le felicit. Echipa mea s-a împărţit în două tabere, dintre care una, formată din jucătoare cu experienţă, doreşte schimbarea mea. În aceste condiţii, prefer un semieşec decât o victorie ruşinoasă, cum ar fi fost dacă se transforma penalty-ul din prelungiri. Dacă asta se doreşte, am să renunţ la cei patru ani de muncă pe care i-am depus pentru alcătuirea echipei”, a declarat la sfârşitul jocului antrenorul Seches Carol.

Sursa: zi-de-zi.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în FCM Targu Mures, Liga I feminin, Motorul Oradea și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s