Academie de fotbal feminin la Cluj

Mirel Albon a renunţat la CFF Clujana, cea mai titrată echipă din istoria fotbalului feminin românesc şi a înfiinţat un nou club, Olimpia Cluj, primul pas spre formarea primei Academii de fotbal feminin din România • Sezonul viitor, Clujul va avea două echipe în Liga 1 de fotbal feminin: Clujana şi Olimpia
După aproape un deceniu petrecut la Clujana Cluj, unde a cucerit 7 titluri consecutive de campion naţional (record absolut în fotbalul românesc), 4 cupe ale României, 2 tiluri la junioare, plus un loc III la senioare, un loc II şi un loc III la junioare, Mirel Albon a pus bazele unei noi echipe, cu care vrea să egaleze şi să depăşească performanele Clujanei. Noul club, care are ca dată de naştere, vineri, 13 august 2010, se numeşte Olimpia Cluj şi a fost înregistrat deja la federaţie. În urma tragerii la sorţi pentru noul sezon, Olimpia Cluj va debuta pe 19 septembrie, pe teren propriu, cu Sporting Craiova, vicecampioana ediţiei trecute de campionat.
„Principalul obiectiv este formarea primei academii de fotbal feminin din România. Vrem ca în 5 ani să avem 7 grupe la toate categoriile de vîrstă, între 10 şi 18 ani. Vom organiza selecţii în primul rînd pentru fetele din judeţul Cluj şi judeţele limitrofe, dar şi din toată ţara. Fetele din afara Clujului care vor veni să joace fotbal la Olimpia vor beneficia de cazare, masă şi şcolarizare, la Grupul Şcolar „Aurel Vlaicu”, dar sîntrem în discuţii şi cu alte şcoli. Vrem să oferim o şansă tuturor fetelor care vor să joace fotbal. De altfel, scopul nostru principal este promovarea ideii de sport, de mişcare, de olimpism” spune Mirel Albon, precizînd că pentru primul an, Olimpia Cluj nu are stabilit obiectiv clar de performanţă. „Deocamdată vrem să ne organizăm cît mai bine şi să formăm o echipă puternică. Normal că tindem spre primele locuri, dar nu ne-am stabilit ceva anume. Sper ca după 2-3 ani să cîştigăm titlul şi să jucăm în Liga Campionilor” a precizat Mirel Albon, care va activa în continuare ca antrenor principal la loturile de junioare „under 17” şi „under 19” ale României şi ca antrenor secund la naţionala de senioare. Mirel Albon, care la Olimpia Cluj va fi manager general, speră să aibă sprijinul autorităţilor locale şi al FRF în acest proiect: „Am prezentat acest proiect dlui Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean, care a fost foarte încîntat de idee. Sper să am o discuţie şi cu dl. primar Sorin Apostu. De asemenea, am vorbit şi cu Mircea Sandu, preşedintele FRF, care ne-a promis sprijin”.

Olimpia, formată pe scheletul Clujanei
Pentru început, Clubul de Fotbal Feminin Olimpia Cluj şi-a început activitatea cu 30 de fete, reunite în trei echipe: grupa de senioare (de la 16 ani în sus), antrenată de Iulian Szekely, care va participa la campionatul naţional, Liga 1; grupa de junioare I (cu vîrsta între 12-14 ani) – antrenor, Raluca Sârghe şi grupa de copile (sub 10 ani) – antrenor, Ioana Bortan. Dintre fotbalistele mai cunoscute care au pus bazele Olimpiei sînt fostele jucătoare de la Clujana, internaţionalele Raluca Sârghe, Cosmina Duşa (ambele au renunţat la contractul cu Volos, cu care au cîştigat, sezonul trecut, titlul de vicecampioană a Greciei, revenind la Cluj), Oana Pocol, revenită din Cipru, Maria Ficzay, Ştefania Vătafu, Adina Giurgiu, Ioan Bortan. CFF Olimpia Cluj a efectuat deja un cantonament de pregătire de 10 zile la Ocna Şugatag, iar antrenamentele şi jocurile oficiale e posibil să se dispute pe baza Şcolii de Fotbal „Ardealul” din Someşeni, în cazul în care se vor concretiza discuţiile dintre oficialii celor două cluburi.
Apropo de oficiali, conducerea CFF Olimpia Cluj este formată din următorii:
Erika Hristea – preşedinte de onoare al clubului; Radu Munteanu – preşedinte Consiliu Director; Mirel Albon: manager general; Iulian Sezekely – antrenor principal; Raluca Sârghe şi Ioana Bortan – antrenori secunzi.
Referitor la fosta campioană, Clujana, unde a fost de asemenea membru fondator, Mirel Albon a spus: „Au fost 9 ani de muncă, unde am pus mult suflet, chiar şi bani şi unde am obţinut rezultate frumoase, cu un palmares care va fi greu de egalat. Regret că trebuie să o iau de la zero, dar în condiţiile de acum nu cred că acolo acest proiect pe care l-am demarat acum avea şanse de reuşită”. Clujana, locul 3 în ediţia trecută de campionat va juca în prima etapă a noului sezon, în deplasare, cu Fair Play Bucureşti.

Sursa: ziarulfaclia.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în CFF Clujana Cluj, CFF Olimpia Cluj. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s