Mirel Albon a infiintat un nou club de fotbal feminin

Mirel Albon cel mai titrat antrenor de fotbal feminin din Romania a pus bazele unui nou club sportiv de fotbal feminin. Este vorba de Clubul de Fotbal Feminin Olimpia Cluj, care a fost deja inscris in campionatul national.

„In aceasta luna ne-am ocupat de infiintarea clubului. Urmeaza sa obtinem certificatul de identitate sportiva. Principalul obiectiv al clubului este organizarea acestuia ca o academie de fotbal feminin. In luna septembrie va fi demarat proiectul prin care ne propunem ceva unic in fotbalul feminin din Romania. Vrem ca in 4-5 ani sa avem grupe la toate nivelurile de varsta, deci in jur de 160 – 200 de jucatoare”, a spus, pentru citynews.ro, Mirel Albon.

Pana acum, clubul are trei grupe de senioare care vor debuta in 19 septembrie, pe teren propriu cu Sporting Craiova, o grupa de 14 – 15 ani (antrenor principal Raluca Sarghe) si o grupa de fete de 10 ani (antrenor principal Ioana Borcan).

In ceea ce priveste lotul de seniore, o mare parte dintre fete vor veni de la CFF Clujana, iar trei dintre acestea s-au intors la Cluj dupa ce au jucat in campionatele din Europa. Este vorba de Sarghe, Dusa si Pocol.

„Vrem ca pe viitor, jucatoarele care isi incheie activitatea sportiva si au absolvit IEFS-ul sa faca o scoala de antrenori, deci sa isi continue activitatea in acest domeniu”, a mai precizat Mirel Albon.

Echipa CFF Olimpia Cluj se va antrena si va juca meciurile de pe teren propriu la Baza Sportiva „Ardealul” din Someseni.

„Suntem in discutii avansate cu oficialii de la Scoala Ardealul pentru a juca meciurile de acasa pe terenul lor si, de asemenea, sa facem si antrenamentele acolo. Pe viitor, cand vom avea mai multe grupe, vom inchiria terenuri sintetice in Cluj”, a mai precizat Mirel Albon, care spera ca in doi ani CFF Olimpia Cluj sa se bata pentru titlul national.

“Cred ca in doi ani ne putem bate pentru titlu, iar pe viitor sper sa jucam in Liga Campionilor. Am prezentat acest proiect si presedintelui Consiliului Judetean, Alin Tise si am primit promisiuni ca vom fi sprijiniti. Presedintele Federatiei Romane de fotbal, Mircea Sandu a a vazut acest proiect si a fost incantat de el. Sper ca in scurt timp sa ajung si la primarul Sorin Apostu si sa considere ca este un proiect adevarat care merita sa fie sustinut”, a spus Mirel Albon.

Fetele din afara Clujului care vor sa joace fotbal la CFF Olimpia vor putea beneficia de cazare, masa si scolarizare la Grupul Scolar “Aurel Vlaicu” si la Scoala “Nicolae Iorga”.

“Vrem ca toate fetele care isi doresc sa joace fotbal sa o poata face, vrem sa le oferim o sansa”, a mai spus Mirel Albon.

In ceea ce priveste viitorul fostei sale echipe, CFF Clujana, Mirel Albon spune ca nu stie ce se va intampla cu aceasta. “Nu stiu ce se va intampla cu echipa. Eu am incheiat colaborarea cu Clujana. Clujana a fost un brand timp de 6-7 ani, iar apoi a inceput sa coboare din punctul de vedere al performantei”, a mai spus Albon, care ramane in continuare antrenor secund la echipa nationala de seniore si antrenor principal la nationala de junioare.

Conducere CFF Olimpia Cluj:

Manager: Mirel Albon
Antrenor principal: Iulian Szekely
Antrenori secunzi: Raluca Sarghie si Ioana Bortan
Presedinte onorific: Erika Hristea
Presedintele Consiliului Director: Radu Munteanu

Sursa: citynews.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în CFF Clujana Cluj, CFF Olimpia Cluj și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s